Målet med spillet

Geogo går ut på å samle stikk med flest mulig kort som hører sammen. For å vinne må du lære raskt, ha god oversikt og tenke fremover. Geogo egner seg best for 2–6 spillere fra 12-årsalderen. Barn kan spille på lag med en voksen eller spille med færre land.

Innhold

90 kort: 18 kortsett med 5 kort i hvert sett. De 18 kortsettene representerer verdens 18 mest folkerike land. For hvert land finner du 1 landkort, 1 hovedstadskort, 1 flaggkort, 1 kartkort og 1 fasitkort.

Forberedelser

Stokk kortene godt. Del ut 10 kort til hver spiller. Resten av kortene legges i en trekkebunke midt på bordet med forsiden ned. Den som var sist i utlandet velges til startspiller. Turen går med klokka rundt bordet.

Spillets gang

Når det er din tur, skal du legge ut 1 kort fra hånden. Du velger én av to ting:

 1. enten legge kortet med forsiden opp i kastebunken ved siden av trekkebunken,
 2. eller legge kortet på bordet foran deg med forsiden opp, enten for å starte på et nytt stikk eller fortsette på et du allerede har startet på. Du kan samle på så mange stikk du vil. Du har også lov å bygge stikk hos deg med land som andre har begynt på hos seg.

Turen din avsluttes med at du trekker 1 nytt kort. Hvis du i runden din kastet et kort, altså alternativ 1, må du trekke fra trekkebunken. Hvis du la et kort foran deg på bordet, altså alternativ 2, kan du velge om du vil trekke det øverste kortet i kastebunken eller i trekkebunken.

Slutten

Når trekkebunken går tom, snur dere kastebunken og bruker denne som ny trekkebunke. Spillet er over så snart denne nye trekkebunken går tom. Da er det tid for opptelling!

Feilstikk

Først sjekker du om alle stikkene dine er gyldige, altså at kort som er lagt sammen faktisk hører sammen. Feilstikk deles opp i så mange stikk som nødvendig. Har du for eksempel lagt Islamabad-kortet i samme stikk som fire India-kort, legger du kortet i en egen Pakistan-bunke. Hvis du allerede har et Pakistan-stikk, har du lov til å legge Islamabad-kortet på toppen av stikket.

Slik beregnes poeng

Stikk med:

 • 5 kort: 5 poeng
 • 4 kort: 2 poeng
 • 3 kort: 0 poeng
 • 2 kort: -2 poeng
 • 1 kort: -5 poeng

Bonuspoeng!

Du får dobbel poengsum for stikk der det lilla fasitkortet er det første kortet du la ned på bordet. I et stikk med fem kort og fasitkortet nederst får du altså 10 poeng! Men også minuspoengene dobles. Det betyr at et stikk som bare består av fasitkortet gir 2 ganger 5 minuspoeng, altså totalt 10 minuspoeng.

Vinner

Vinneren er den spilleren som har flest plusspoeng etter at hver spiller har lagt sammen verdien av stikkene sine.

NB!

Det er ikke lov å bla gjennom kastebunken eller motspillernes stikkbunker underveis i spillet.

Om du har glemt å trekke et kort etter din tur, kan du gjøre det så snart du oppdager at du mangler et kort på hånden.

Tips og triks

 • Når du begynner å samle land foran deg på bordet, vet alle hva du samler på, så vent helst til du har minst 3 kort fra samme land på hånden, ellers kan du risikere minuspoeng for landet. Om dere bare er to spillere, kan det være vanskelig å samle både egne og motstanderens land på hånden, så det kan lønne seg å legge ned land og tvinge motstanderen til å gi fra seg kortene du trenger.
 • Om dere er tre eller flere spillere, kan du spare på viktige kort som spilleren til venstre for deg trenger, men ikke kortene den tredje spilleren trenger. Da frigjør du plass på hånden og tvinger den neste spilleren til å ta opp kortene.
 • Om geografikunnskapene rundt bordet ikke er så sterke, kan du satse på vanskelige land og satse på at motstanderne ikke har full oversikt over hvilke kort de skal holde borte fra deg.
 • Det lilla fasitkortet gir dobbel poengsum hvis det ligger nederst i stikket, så om du kan, spar gjerne landet på hånden en stund for å se om du kan kapre fasitkortet og legge det ned først. Men ikke vent til spillet nesten er over, du kan jo ikke legge ned mer enn ett kort per runde.